Ky është momenti kur, Nënë Tereza telefonon Bill Clinton dhe i thotë: “Biri im, bëj dicka për shqiptarët e mi”


Gjatë lutfës në Kosovë, Nënë Tereza i telefonoi Presidentit të atëhershëm Bill Clinton. Nëpërmjet asaj telefononate ajo i lutej atij të ndërhynte për paqen. Këtë gjë e ka vërtetuar shkrimtari Ismail Kadare, i cili ka thënë se Nënë Tereza i është drejtuar Clinton: “Biri im bëj diçka për shqiptarët e mi”.

“Ajo theu ligjin e fesë për popullin e saj, theu rregullin e fesë për shqiptarët e saj. Me këtë ajo i ka larë të gjitha. E turpi ynë i përbashkët është për hsarjet ndaj Nënë Terezës”, është shprehur Kadare.