Kurti “godet“ fuqishëm, I premton ”të papriturën” Erdoganit mbi çështjen e Jerusalemit


Kryetari i Lëvizjes Vete vendosje, Albin Kurti, e ka përfillur shpejt letrën që ia dërgoi pres.identi i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan. Ai ka deklaruar se Ambasada e Kosovës në Jeru.salem dhe vendosja e marrë dhënieve diplomatike me shtetin e Iz.raelit, janë çështje të rëndë sishme për vendin. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Por në një takim me ambasad.orin e Turqisë, Çagri Sakar, Kurti gjith ashtu ka thënë se vend.ndodhja e ambasadës është çështje që do të shqyrtohet.

Rreth vendit se ku do të vendoset ambasada eshte një çështje që do të shqyr tohet duke parë edhe dokument acionin e qeverisë në ikje, thuhet ne njo.ftimin e VV-se në Face book. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Sipas njoftimit të LVV, amba sadori turk e ka uruar Kurtin për rezul.tatin e zgjedhjeve, duke theksuar se Turqia është e interesuar të bashkë punojë me qeverinë e ardhshme.

Krye ministri ne ardhje, Kurti e informoi Ambasadorin për priori.tetet e qeverisë së tij dhe potencoi se në raport me Turqinë do të fokusohemi në shtimin e marrë dhënieve tona bilaterale, posa.çerisht në fushën e zhvillimit ekonomik Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive