Kur Pirro Dhima ishte “tironc”/DekIarata e 12 viteve më parë. Sot “grek i Iindur në Shqipëri”

12 vite pas kesaj deklarate që Pirro Dhirma ka bërë në një rrëfim të emisionit ExcIusive, me sa duket sot ka ndryshuar mëndje. Në një shkrim të gazetares Elena Akrita ajo e përmend Pirro Dhimën si kampionin grek me origjinë shqiptare. Kjo gjë me sa duket e ngac moi Pirron, kampionin dhe rekordmenin shqiptar të peshngritjes, i cili në një mesazh dërguar gazetares e korrigjon duke i vënë theksin faktit se ishte një grek i lindur në Shqipëri. Një dyzim që e ka shoëqruar gjate gjithe jetes sportistin e rrallë që ka patur vendi ynë dhe për fat të keq poitika dhe trazirat e viteve ’90-të i dhanë mundësinë shtetit fqinj Greqisë që t’i vjelë më shumë fryte se sa vendi i origjinës që e krijoi. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive