Kryeministri grek jep deklaratën e madhe: “Zgjerimi i ujërave territoriale, është e drejtë që na takon”


Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis ka deklaruar, se Greqia do të zgjerojë ujërat e saj territorial në detin Jon, në drejtim të Shqipërisë, dhe më pas çështja do të shkojë në gjykatën ndërkombëtare të Hagës. Duke folur publikisht për këtë temë, Mitsotakis deklaroi: “E drejta për të zgjatur ujërat territoriale në 12 milje është një e drejtë e njëanshme e patjetërsueshme e vendit. Nuk diskutohet, nuk kushtëzohet.” Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive