“Kosova nuk është Serbi” Deklarata e Kreut të Kryesisë së Serbisë, nxitje reagimesh në Beograd


Deklarata e kreut të Akademisë së Serbisë se “Kosova nuk është e jona” ka nx1tur reagime të shumta në Beograd.

Megjithatë pavarësisht s ulmeve drejt Vladimir Kosiqit, Bordi Ekzekutiv i kanë dhënë mbështetje kreut të akademisë që të vazhdojë punën tutje.

“E drejta për mendim personal, si dhe shprehja e tij, nuk mund t’i mohohet askujt”, është thënë në njoftimin e Bordit Ekzekutiv të Akademisë Serbe të Shkencave dhe Arteve, në të cilën theksohet se shumica dërrmuese e akademikëve “japin mbështetje të plotë për Kryesinë dhe Bordin Ekzekutiv të Akademisë”, përfshirë kryetarin Vladimir Kostiq, i cili ka thënë se “Kosova nuk është Serbi”. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU