KFOR i reagon Vuçiqit pas kërcvnimeve ndaj Kosovës: Jemi Këtu


“KFOR-i mbetet plotësisht i përqendruar në zbatimin e mandatit të tij për të siguruar mjedis të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjitha komunitetet e Kosovës”. Kështu thuhet në një përgjigje zyrtare të NATO-s për Klan Kosovën, pas deklaratave të presidentit serb Aleksandar Vuçiq, i cili tha se Serbia po përgatitet vshtarakisht pasi një konfIikt i ngrirë mund të eskalojë. Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

“Misioni i udhëhequr nga NATO – KFOR mbetet plotësisht i përqendruar në zbatimin e mandatit të tij të KB për të siguruar një mjedis të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjitha komunitetet e Kosovës, që rrjedhin nga Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara”. “Ne gjithashtu vazhdojmë të mbështesin dialogun e lehtësuar nga BE midis Beogradit dhe Prishtinës si zgjidhja e vetme e qëndrueshme politike për stabilitetin në Kosovë dhe rajonin e gjerë të Ballkanit Perëndimor”, thuhet në fund. Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive