Karikaturisti që paraqiti profetin Muhamed me trup të qenit ndërroi jetë mbrëmë në aksident trafiku

Karikaturisti suedez që skicoi kokën e Profetit Muhamed në trupin e një qeni ka vde kur në një aksident trafiku, njofton BBC, përcjell Periskopi.

Aksidenti thuhet se përfshiu një kamion që u përpIas me një makinë civile të policisë në të cilën po udhëtonin Lars Vilks dhe mbrojtja e tij nga policia. Policia ka konfirmuar se Vilks, 75 vjeç, po udhëtonte në makinë me dy policë, ku edhe këta të fundit mbetën të vde kur pas përpIasjes me kamionin. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Vilks ishte kryesisht i panjohur jashtë Suedisë para karikaturës së të tij për profetin Muhammed. Jeta e Vilks ndryshoi rrënjësisht 13 vjet më parë kur ai vizatoi një skicë të profetit me trupin e një qeni. Qentë konsiderohen të papastër nga muslimanët dhe ligji islam në përgjithësi kundërshton çdo përshkrim të profetit, madje edhe të favorshëm, nga frika se mund të çojë në idhujtari.