Kaos në Parlamentin e Greqisë: Ministri akuzohet nga Deputeti Grek “Ti je Shqiptarë”

Plenary session week 28 2015 in Strasbourg - Conclusions of the European Council (25-26 June 2015) and of the Euro Summit (7 July 2015) and the current situation in Greece European Council and Commission statements

Plenary session week 28 2015 in Strasbourg – Conclusions of the European Council (25-26 June 2015) and of the Euro Summit (7 July 2015) and the current situation in Greece
European Council and Commission statements

Duket se debatet për marrëdhëniet me Shqipërinë nuk do të mbyllet kurrë në Parlamentin grek, ndërkohë që ka qenë deputeti i “Syriza” ai që ka shpërthyer kësaj here.

Gjatë fjalës së tij, Emmanouil Glezos ka thënë nga foltorja se pavarësisht fjalëve të r ënda që përdorin ndaj shqiptarëve, shumica e të pranishmëve janë me origjinë nga Shqipëria.

Glezos iu drejtua ministrit të Arsimit, Andreas Loverdos, duke e pyetur se nëse ai e di që mbiemri që mban është me prejardhje shqiptare. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Ju lutem zoti ministër i Arsimit të deklar0ni nëse jeni grek apo jo, sepse mbiemri juaj tregon se jeni arvanitas. Këtu kam katalogun ku thuhet se nga 36 emra, 13 janë të huaj. Nuk kemi kuptuar se jemi dy popuj që jetojmë pranë njëri-tjetrit dhe siç kam thënë më parë, njerëzit fqinj nuk mund ti ndjekësh”, ka thënë deputeti në deklaratën e tij në 2014, një fjalë e rikujtuar ditën e sotme nga mediat greke. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive