Ju është ‘thyer’ ekrani i telefonit? Nuk do keni më nevojë për servis vjen lajmi i madh


Apple ka nxjerr lajmin më të mirë për përdoruesit e tij pasi do të nxjerrë materialin që “vetë-sheron” ekranin nga gervishtet. Sipas mediave ndërkombëtare materiali kryesor që do të përdoret për këtë risi do të jetë elastomeri, i cili me ndihmën e nxehtësisë mund të rikthehet në formën e tij origjinale.

“Shtresa e materialit vetë-shërues mund të formohet në të gjithë shtresën e mbulesës së ekranit ose mund të formohet vetëm në fleksibël rajoni i shtresës së mbulesës së ekranit. Shtresa e mbulesës së ekranit mund të përfshijë një shtresë elastomeri në rajonin fleksibël të shtresës së mbulesës së ekranit për rritjen e fleksibilitetit.

Shtresa e materialit vetë-shërues mund të mbulojë shtresën e elastomerit në rajonin fleksibël. Vetë-shërimi mund të ndodhë në shtresën e materialit vetë-shërues pa nxitje. Përndryshe, vetë -shërimi mund të fillohet ose përshpejtohet nga nxehtësia, drita, rryma elektrike ose lloji tjetër i stimulit të jashtëm të aplikuar nga jashtë.”

Materiali vetë-shërues do të riparojë pajisjet elektrike në mënyrë natyrale kur ato po karkikohen nga nxehtësia që lëshon karikimi. Pajisjet që do të përdoret ky material janë: laptopë, tableta, pajisje shikimi dore, pajisje lojërash dhe pajisje navigimi.