Gjermania jep Lajmin e Madh për Shqiptart/ Ja si të vini tani në Gjermani, lexoni me vëmendj

Ja çfarë duhet të dini rreth rregullave të fundit për të udhëtuar në Gjermani nga jashtë Evropës.

Ndërsa banorët e vendeve të BE, plus Mbretëria e Bashkuar, Islanda dhe Norvegjia janë në gjendje të udhëtojnë lirisht në Gjermani për momentin, Berlini ka ende rregulla të rre pta për ata që udhëtojnë nga jashtë BE për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Ka disa kufizime brenda BE-së. Njerëzit që vijnë nga rajone të caktuara që janë renditur si “zona me rr ezik” për shkak të shpë rthimeve aktuale janë të detyruar të shkojnë drejt në karantinë kur të arrijnë në Gjermani.

Që nga mesi i korrikut, një listë e vendeve ngadalë po rritet, nga të cilat mund të udhëtohet pa kufizime. Ministria e brendshme shpjegon këto përjashtime për shkak të shkallës së ulët të infeksioneve të koronavirusit.

Këto janë: Australia, Gjeorgjia, Kanada, Zelanda e Re, Tajlanda, Tunizia, Uruguai.

Ekzistojnë gjithashtu tre vende aziatike me të cilat Gjermania aktualisht po negocion me marrëveshjet reciproke. Këto janë Japonia, Koreja e Jugut dhe Kina.

Çdo shtet tjetër jo i BE-së konsiderohet ende si një zonë e rrezikut. Kjo do të thotë që ju lejoheni të vini në Gjermani vetëm nëse keni një arsye thelbësore për ta bërë këtë.