Jepet alarmi: “Ardhmëria e Maqedonisë, ose në Shqipërinë e Madhe – ose në Bullgarinë e Madhe”


ËNDRIMI I PALËS BULLGARE: “Zëvendëskryeministri dhe ministri i Mbrojtjes i Bullgarisë, Krasimir Karakaçanov (siç duket është qëndrim edhe i Sofjes zyrtare)

Duke e fr1kësuar pjesën e qytetarëve sllavë në Maqedoninë Veriore nga ideja për „Shqipërinë e Madhe“, synojnë krijimin e shtetit të dytë bullgar, ose bashkimin e Maqedonisë Veriore me Bullgarinë.”

QËNDRIMI I PALËS SHQIPTARE, SIÇ DUHET TË JETË: “Maqedonia Veriore, shtet i pavarur dhe sovran, anëtare në NATO, BE dhe pjesë e Ilirikut, Ballkanit Perëndimor, e hapur nga Shqipëria dhe Bullgaria, për shkak të përbërjes etnike dhe të kaluarës historike të saj.” (Këshilli i Intelektualëve Shqiptarë në Maqedoni) SHKRUAN: AKADEMIK/ABDULLA MEHMETI Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive