Ja pse ‘plakat’ i duan djemtë e rinj


Dikur askush nuk fliste për njerëzit e moshuar që kishin marrëdhënie se.ksuale. Ishte sikur njerëzit mendonin se në momentin kur njeriu prek moshën 50-vjeçare, ai nuk mund të kënaqet më. Por, siç e dimë të gjithë, kjo nuk është aspak e vërtetë. Në të vërtetë, shpesh është rruga tjetër!
Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Nuk është deri sa ju jeni më i pjekur dhe me përvojë që ju e dini saktësisht se çfarë ju pëlqen dhe çfarë ju bën të ndiheni mirë. Por kohët e fundit, hulumtimi ka gjetur se disa të moshuar përfitojnë më shumë nga s.eksi se të tjerët … Në shtator 2016, studiuesit në Miçigan dhe Illinois botuan një studim interesant në Journal of Health and Social Behavior. Gjatë një periudhe 5 vjeçare, ata analizuan jetën se.ksuale të 200 grave dhe meshkujve të moshës 57 deri 85 vjeç, transmeton lajmi.net.
Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Studimi gjeti se se.ksi i mirë përgjithësisht kishte një ndikim të dobishëm në shëndetin e grave të moshuara. Megjithatë, mund të jetë e dëmshme për meshkujt e moshuar. Presion të ulët të gja.kut. Studiuesit gjithashtu shikojnë se si marrëdhëniet prekën shëndetin e zemrës dhe rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare. Meshkujt që ishin se.ksualisht aktivë kishin një shans më të madh për të përjetuar ngjarje negative kardiovaskulare.
Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Gratë e moshuara që kishin seks të shpeshtë kishin presion të ulët të gja.kut sesa ata që rrallë u rrokulliseshin në shtrat. Hulumtuesit teorizojnë se kjo është shkaktuar nga një hormon i lëshuar gjatë org.azmave të grave. Pra, përfundimi është i thjeshtë – kur burrat rriten, ata do të duhet të bëjnë vetë. Ndërkohë, gratë e moshuara duhet të shkojnë jashtë për të kapur ndonjë më të ri se ajo. Të gjitha në emër të promovimit të shëndetit të dikujt!