Historiani serb, u del në mbrojtje myslimanëve: “Më shqetësuan deklaratat e Macronit, është e padrejtë për myslimanët”


Historiani serb dr. sc, Milivoj Beslin, në emisionin “Jashtë kutisë” në televizionin N1, foli për trendin shqetësues të akuzimit të IsIamit dhe muslimanëve për terrvrizëm në botë.

I pyetur nëse gjurmët e isIamofobisë mund të gjenden në një deklaratë të presidentit francez Emanuel Macron, kur ai kohët e fundit bëri thirrje për një Iutfë kundër “terr0rizmit islamik”, Beslin u përgjigj: “Kam dëgjuar me kujdes deklaratën e Macron. Ajo që më shqetësoi personalisht ishte përsëritja e vazhdueshme e një formulimi, i cili në thelb është shumë fyes dhe i padrejtë.

Kur ndodhi tragjedia e vrsajës së dhjetra të rinjve në Norvegji, me autor Breivik-un, ne u përqëndruam vetëm në emrin e tij, si njeriu pra që ndërmorri aktin terrvrist që çoi në një tragjvdi. Dhe ai nuk ishte aspak një terrvrizëm i krishterë, por ishte i një individi që ka emrin dhe mbiemrin e tij dhe që quhet Anders Breivik. Por, kur diçka e tillë ndodh në Francë – ne nuk e dimë emrin e vrsaësit, emrin e atij terrvristi, askush nuk e thotë atë, por përsëritet se është terrvrizëm isIamik.