Historiani kroat jep Iajmin e madh: “E ëma e Skënderbeut është me origjinë shqiptare”


Mate Zoriç ishte një klerik e historian kroat, data dhe dekja e tij nuk dihet por ajo çfarë dihet për të është një studim me afro 100 faqe e vitit 1752 që la në dorëshkrim për historinë e Gjergj Kastriotit.

Në të pasqyrohet roli i Skënderbeut në historinë e popullit kroat, veçanërisht në zgjimin e ndërgjegjes kombëtare të tij. Autori i këtij studimi thekson se Vojsava, e ëma e Skënderbeut është me origjinë nga dera e përmendur e Tribalëve shqiptarë të Pollogut të Maqedonisë. Marrë nga libri i A.Pangos dhe S. Kostës. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive