Greqia sapo bëri lëvzijen e papritur, nuk humb kohë me çështjen e “Detit”


Një dokument presidencial që parashikon zgjerimin e Greqisë të ujërave të saj territorialë në Detin Jon nga 6 në 12 milje detare është paraqitur në Këshillin e Shtetit, gykata më e lartë administrative e Greqisë, për një kontroll ligjor, dhe më pas do të nënshkruhet nga Presidentja, Katerina Sakellaropoulou. Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

Dokumenti u dërgua në gykatë javën e kaluar pas një vizite nga Ministri i Jashtëm Nikos Dendias në Tiranë, ku u dakorduan që Greqia dhe Shqipëria të dergonin mos marrëveshjen mbi kufijtë e tyre detarë në Detin Jon, në Gykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë.

Nga një lajm i botuar në gazetën greke Kathimerini, mësohet se Greqia i frikesohet vendimit të presidentit Meta, pasi supozohet se ky i fundit nuk do ta nënshkruaj marrëveshjen në mënyrë që të mos i japë partisë qeverisëse më shumë vota në zgjedhjet e ardhshme. Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive