Gjermanët hapin fabrikën gjigante në BaIIkan, do të punësohen mbi 11.000 persona

Kompanitë gjermane janë duke vazhduar edhe më tutje investimet në Serbi. Së fundmi, është firma e njohur “Leon”-i e cila ka ‘derdhur’ miliona euro në shtetin serb.

Ndërsa, tanimë është konfirmuar që janë në fazën e fundit të hapjes të një fabrike të re në Nish. “Do të jetë objekt gjigant i prodhimit dhe do të punësohen në mes 11 dhe 12 mijë njerëz”, thotë gjermani Klemens Saks, drejtori i Përgjithshëm.

Ai ka treguar edhe për ndërtimin e një fabrike tjetër në Kralevë, që merret me prodhimin e fibrave optike dhe kabllove. Firma “Leoni” për herë të parë është futur në Serbi në vitin 2009. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU