Gjenerali Rus: “Nuk ua kemi Dhënë dritën Jeshile Shqiptarëve për bazë Ushtarake në Mitrovicë!”


Shqetësimi i serbëve për planet e shqiptarëve për të ndërtuar një bazë ushtarake për njësitë e tyre ushtarake në kodrën e Cërnushës është i justifikuar”, tha gjeneral-koloneli në pension i Federatës Ruse dhe doktori i shkencave historike, Leonid Grigorijeviq Ivashov. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Ivashov thotë se “amerikanët janë të pandershëm kur thonë se ky është një vendim autonom i shqiptarëve nga Kosova”. “Nëse një kolonel amerikan, për të mos përmendur një gjeneral apo një politikan më të rëndësishëm, u tha shqiptarëve të Kosovës që të mos formojnë një bazë të tillë, ajo nuk do të ekzistojë më”, tha ai. Ivashov theksoi se shqiptarët kanë marrë dritën jeshile për krijimin poligonit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në Mitrovicë të Jugut.

“Washingtoni po përhap frikë në Evropë. Ky skenar është plotësisht i qartë. Është e padiskutueshme që NATO qeveriset nga Amerika. Në Washington, ata po përpiqen t’ua provojnë evropianëve se vetëm ata mund t’i mbrojnë dhe sigurojnë ata dhe për këtë arsye duhet t’i dëgjoni ata. Ata kanë nevojë për t’i mobilizuar njerëzit. Amerikanët duan t’i kthejnë ata kundër Rusisë. Kur i bëjnë evropianët plotësisht të bindur, amerikanët mund t’ua imponojnë interesat e tyre ekonomikë atyre si diçka plotësisht të justufikuar”, tha ai. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive