Gjenerali amerikan jep alarmin: Beogradi do të vazhdojë me projektin ‘Serbia e Madhe’


Ky vit do të shënojë intensifikimin e k0nfliktit midis Perëndimit dhe Rusisë për të ardhmen e Evropës Juglindore, por qeveria e re e SHBA ka kthyer fokusin e SHBA në zonë pas më shumë se një dekade tërheqjeje, tha ish-komandanti i përgjithshëm i NATO-s Gjenerali Philip Breedlove. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Ky do të jetë një vit i k0nflikteve në rritje midis Perëndimit dhe Rusisë për të ardhmen e Ballkanit Perëndimor,” tha gjenerali në pension i Forcave Ajrore të SHBA, duke folur nga Florida për një tryezë të rrumbullakët virtuale për gazetarët kroatë, raporton Hina.

Moska do të vazhdojë të kundërsht0jë me f0rcë përparimin e Bosnje dhe Herzegovinës drejt Bashkimit Evropian dhe Serbia do të zbatojë të ashtuquajturin projektin e saj të Serbisë së Madhe për Kosovën, Malin e Zi dhe Bosnjë dhe Hercegovinën, parashikon Breedlove, një ekspert evropian i sigurisë. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive