Gazetari anglez e pyeti Fishtën pse shqiptarët janë hajdutë! Kjo ishte përgjigjja briliante e Fishtës


Gjatë një interviste për gazetat britanike në vitin 1934, një gazetar anglez i drejton At Gjergj Fishtes këtë pyetje ironike dhe feyse njëkohësisht: “Kam dëgjuar se shqiptarët tuaj janë shumë hajdutë! Si e komentoni ju këtë?!” Fishta i pergjigjet: “Ashtu na ka dalë nami ore zotëri”. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Unë kam parë se si vihdet një bankë në Londër në mes të ditës, dhe askush në Shqipëri nuk mendon se të gjithë anglezët janë hajdutë.” Fishta i pergjigjet: “Shqiptari edhe nese vjehd këtë e bën nga halli i madh, ku mundet të marrë ndonjë dele, derr apo edhe puhskë.” Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive