Exluzive: Spartak Ngjela me deklarate te forte per Vjosen / ”Gruaja e hekurt” qe do shkundi politiken shqipetare


Shkruan Spartak Ngjela:
Vjosa Osmani, e zgjedhur pre.sidente e Kosovës, i ka tronditur të gjithë.
Po në Shqipëri? E njëjta gjë do të ndodhë edhe në Shqipëri, sepse po kuptohet që moskovitët e këtushëm janë shumë të mërzitur. Se janë edhe mediokër… Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Historia e shtetit shqiptar është dhimbje e gjatë e shka.ktuar nga të shiturit krerë shqiptarë në Beograd, në Athinë dhe në Moskë.

Kjo rrjedhë banale antishqiptare vijon. Por, me zgjedhjen e Vjosa Osmanit si pre.sidente e Republikës së Kosovës, fenomeni i shqiptarizmit besohet se do të marrë një ngritje të re kundër politikës banale të Rusisë në Ballkanin Perëndimor. Dhe, mos mendoni që ardhja e Joe Biden-it si president në USA, nuk e ka sjellë këtë frymë të re të shqiptarizmit në Shqipëri dhe në Kosovë, dhe nuk e ka mbytur për.fundimisht antishqiptarizmin e paguar. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Kot lodhen, janë të mundur. Dhe shpejt do ta shihni fali.mentimin e tyre, sepse Vjosa Osmani, është vetëm preludi i këtij fundi.
Por, çfarë ka ndodhur aktualisht me dhe për shqiptarët në Ballkanin Perëndimor, në këtë politikë, që nga ardhja e Biden-it në Uashington? Dhe tani, çfarë po ndodh me ardhjen e Vjosa Osmanit si pre.sidente e Kosovës?
E para: vdiq përfundimisht ndërrimi i terr.itoreve Kosovë-Serbi.

E dyta: do të fillojë një proces real për bashkimin kombëtar, dhe do të lindë shumë shpe.jt marrëveshja për tregun e përbashkët Shqipëri-Kosovë. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

E treta: do të përcaktohen investimet strategjike me kapital të për.bashkët Shqipëri-Kosovë.

E katërta: njohja e pavarësisë së Kosovës nga Serbia nuk do të jetë më mo.tiv kryesor për zhvillimin e Kosovës, por vetëm çështje e perspektivës europiane të Serbisë.
E pesta: Moska dhe Beogradi nuk do të kenë më asnjë akses në dre.jtimin politik të Kosovës. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

E gjashta: Ardhja e Vjosa Osmanit si presidente e Kosovës, dhe politika aktive amerikane pro Kosovës, do ta trembë me frikë grupin e beogradasve dhe të moskovitëve në po.litikën e shitur shqiptare; si në Shqipëri, edhe në Kosovë.
Gjithçka po ecën drejt triumfit shqiptar në Ball.kanin Perëndimor.