Eurodeputetja Viola Cramon mesazh tek Vuçiq: E ke kusht Njohjen e Kosovës për Progres drejt rrugës Europiane


Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola Von Cramon beson se e ardhmja e Kosovës dhe Serbisë është në dial0g dhe në njohjen recipr0ke mes dy vendeve.

Von Cramon ka thënë se nëse Kosova nuk dëshiron të h umb pe rspektivën evropiane atëherë qeveria Kurti duhet ta vend0së dial0gun si pri0ritet.

“Nëse Kosova nuk dëshiron të humb perspektivën e saj evropiane, atëherë dial0gun me Serbinë duhet të jetë në pri0ritet e Albin Kurtit dhe qeverinë e re”, tha ajo, raporton Deutsche Welle.

Eurodeputetja ka dërguar mesazh edhe tek Vuçiq, se njohja e Kosovës është k usht për pr0gres në rrugën evropiane.

“Njohja e Kosovës është një k usht për pr0gres të mëtutjeshëm në neg0ciatat mes Serbisë dhe BE-së. Kjo ka qenë e q artë për Beogradin. Shpresojmë që kjo do të ketë efekt në Beograd.

Ka disa sinjaIe në këtë drejtim. Presidenti Vuçiq njëherë ka thënë se një ditë do të ketë disa gjëra që Serbia do të duhet t’i p ërbijë të cilat nuk do t’i pëIqejnë atij. Pyetja është se kur ai pozici0n do të jetë i mundur të ketë përkrahjen më të madhe në vend”, tha Von Cramon.