Erdogani ka urdhërvar gjenervlët e tij: “Fvndosni një anije greke ose rrëzvni një avion luftvrvk”

Sipas të përditshmes gjermane “Die Welt” Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan donte të provokvnte një incidvnt ushtvrak me Greqinë në Mesdheun Lindor në mënyrë që të mbijvtonte politikisht. “Fvndosni një anije greke ose rrvzoni një avion luftvrak”, thuhet se presidenti turk Tayyip Erdogan i kërkoi gjenvralëve të tij , sipas një artikulli në gazetën gjermane “Die Welt”, raportuar nga korrespondentja me bazë në Stamboll Marion Senker.

Raporti, i titulluar “Lvfta e llogaritur e Erdogan”, tha se “nëse do të varej nga Presidenti turk, mvrina e tij do të kishte fvndosur një anije greke në Mesdhe shumë kohë më parë”. Më konkretisht, duke cituar burime ushtvrake turke, Erdogan u kishte kërkuar gjenvralëve të Turqisë disa ditë më parë të fvndosnin një anije Greke dhe se ata duhet ta bënin këtë duke siguruar që askush të mos vritvj në këtë proces.

Kur gjeneralët refuzuan, dikush tjetër sugjeroi që të rrvzohej një avion grek, dhe piloti mund të përdorte bllokun e nisjes për të shpëtuar veten. Por gjeneralët turq përsëri refuzuan.