Erdogan: “Turqia ka rezerva valutore prej 95 miliardë dollarësh”


Presidenti Erdogan tha të hënën se Banka Qendrore e Turqisë ka rezerva valutore prej 95 miliardë dollarësh. Ai reagoi ndaj deklaratave të udhëheqësve të partisë në kontekstin se Turqia duhet të marrë hua nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN). Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Presidenti turk kujtoi se duke marrë qeverinë, ata gjithashtu morën përsipër borxhin e Turqisë ndaj FMN-së, i cili më pas arriti në 23.5 miliardë dollarë dhe se në maj 2013, ata e zeruan atë borxh.

“Ne nuk kemi më një borxh ndaj FMN-së. Ata na thonë ‘shkoni dhe merrni hua nga FMN’. Por kjo tregon karakterin e tyre. Ata thonë se rezervat e Bankës Qendrore të Turqisë janë në zero. Ata madje shkuan më tej, duke pretenduar se ishin nën zero”, tha Erdogan. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive