EngeI: MiIIosheviçi nuk më la të futem në Kosovë më 95’ën, unë nuk e lashë atë të futet pas të 99’ës


Ish-anëtari i Kongresit amerikan, përgjatë kohës sa BiII CIinton ishte president, EIiot EngeI, ka rikujtuar kohën kur nuk u la të futet në Kosovë nga MiIIosheviçi më 1995-ën për të kryer funksione diplomatike. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

I ftuar për intervistë nga Instituti për Studimin e të Drejtave të Njeriut në Nju Jork, EngeI ka thënë se kishte parashikuar se një ditë Kosova do të çlirohet dhe nuk do jetë më prezenca e “kasapit ballkanas”, Slobodan MiIIosheviç. “Në vitin 95 gjatë zgjedhjeve u thashë përfaqësuesve të mi se MiIIosheviq nuk më lejoi të futem në Kosovë dhe u thashë atyre se do të vijë kohë kur nuk do ta lejoj të hyjë brenda”, deklaroi ai.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive