Edi Rama: “Shqipëria do ta mbajë të hapur Kufirin me Kosovën gjatë Verës!”


Nga takimi me operatorët turistik në Durrës, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama tha se edhe këtë sezon të ri veror kufij me Kosovën do të mbeten të hapur.

Ai iu premtoi operatorëve se do të ketë sa më pak shtrëngesa lidhur me kornizën e aktivitetit turistik, ndërsa theksoi synimin që të vaksiin0hen deri në qershor 500 mijë shqiptarë, që të ketë lehtësim gjatë sezonit.

“Besoj që sot realisht mund të buzëqeshni sepse me sigurimin e sasive të konsiderueshme të vaksiinave, që na japin mundësinë të nisim vaksiiiniiimin intensiiv ne faktikisht vëmë një bazë të arsyeshme për të pasur sezon turistik më të lehtë”, tha Rama.

“Ne kemi mësuar nga sezoni i shkuar që ishte jashtëzakonisht sfidues për shkak të panddemisë, dhe patjetër që edhe këtë vit ne në radhë të parë do të sigurojmë që kufiri ynë me Kosovën të jetë abs0lutisht i hapur. Në radhë të dytë do të bëjmë gjithçka na takon që në aspektin e k0rnizës së aktivitetit turistik, gjithë ju dhe kolegët tuaj të kenë sa më pak shtrëngesa”, ka shtuar Rama. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Ai ka vazhduar duke thënë se duke pasur mundësinë që të bëjnë një vaksiiinim intennsiv, do të zhvillojnë me shumë këmbëngulje të gjithë procesin e vaksinimit me synimin që brenda muajit qershor maksiiimumi, por duke shpresuar deri në fund të majit të vaksiinnojnë gjysmë milion qytetarë.

“Vaksiniiimi është themelor është për këputjen e haIIkave të zinxhirit të infeksionit. Shumë e rëndësishme që me vaksiiinimin të jemi të rregullt, se pastaj bëhemi ne pengesa për të dalë nga ky tunel ku më në fund po shohim dritë. Dhe besoj që faktet flasin vetë”, tha Rama./RTK Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive