Diplomati gjerman u del në krah shqiptarëve dhe ‘dridhë’ Serbinë: “BE-ja t’ia tregojë vendin Vuçiçit!

Kryetari i Rinisë Paneuropiane në landin e Bavarisë dhe nënkryetar federal i Rinisë Paneuropiane në Gjermani, Christian Hoferer, kritik0i publikimin më të fundit të Presidentit Serb Aleksandar Vuçiq në instagram, ku harta e Kosovës shihet e mbuluar me flamurin e Serbisë.

“Veprime të tilla janë jo vetëm kundërpr0duktive për dialogun Kosovë-Serbi, por ato rrezik0jnë gjithashtu stabilitetin e Evropës Juglindore në tërësi”, thuhet në një reagim të zotit Hofere.

“Partnerët ndërkombëtarë – para së gjithash Bashkimi Evropian – janë të thirrur t’ia tregojnë vendin Vuçiqit”. DEKLARATA E TIJ E PLOTE JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU