Diplomati amerikan: “Nuk ka popull më shpirtmirë e më të sjellshëm në Evropë se shqiptarët”


Diplomati, misionari dhe shkrimtari Charles Telforf Erickson, lindi në vitin 1867 në Ilinois. Ai më vonë do t’i kalojë plot 30 vjet në Shqipëri, ku do të bëhet Drejtor i Bordit Amerikan të Misioneve të Huaja në Tiranë dhe Elbasan. Ky mik i shqiptarëve njihet edhe për këtë thënie: “Nuk ka popull më shpirtmirë e më të sjellshëm në Evropë se shqiptarët. Ata, përbëjnë një element të fuqishëm burrërie. Janë besnikë ndaj atdheut dhe japin jetën për fjalën e dhënë”. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive