Detaji që nuk e dinim! Lidhja e Erdoganit me shqiptarët


Presidenti i Turqisë Rexhep Taip Erdogan ka një lidhje të fórtë me shqiptarët. Dhe kjo sepse ai ka jetuar disa muaj në një qytet shqiptar.

Erdogan disa dekada më parë u dénua për nxítje të dhunës dhe të urréjtjes fetare e rácore.Një gjykátë kishte urdhëruar búrgosjen e tij për 10 muaj, por Erdogan, atëherë kryetar i Stambollit, kishte vúajtur vetëm katër muaj búrgim, nga 24 marsi deri më 27 korrik të vitit 1999.

Pas daljes së tij nga búrgu, ish-numri një i qytetit më të madh turk, që më vonë u bë edhe kryeministër i vendit, para se të zgjidhej president, jetoi 3 muaj në Tetovë. Këtë detaj mjaft interesant e tregoi kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Menduh Thaçi. Tetova, qytet në Maqedoninë e Veriut është me shumicë të madhe shqiptare. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU