Deklarata qe ka thene Ministri Gjerman per Kosoven po u djeg shume Serbeve! Ja Cfare Thone


E pabesueshme është kërkesa e Prishtinës për rishikim të marrëveshjes së Brukselit, të cilën ajo nuk e ka për.mbush, dhe mund të konstatohet se Berlini është një nga inspiruesit e pushtetit në Kosovë që mos të për.mbushet ajo për çka janë pajtuar.

Kështu e sheh situatën pas vizitës së ministri të jashtëm gjerman në Prishtinë dhe Beograd, ish-shefi i qendrës koordinuese Nebojsha Çoviç, aq më shumë motivimi i Prishtinës për të mos përmbushur marrë.veshjen për të cilën është e obliguar është një nga shkaqet e vetë vizitës. Sipas Çoviç, nëse pyesni ministrin gjerman Heiko Mass a mundet Gjermania të ndikojë që të për.mbushet marrëveshja e Brukselit, ai do përgjigjet i matur edhe do drejtojë gishtin a Uashingtoni. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Gjermanët gjithë kanë projektin shtesë, sikur që e kishin me Haradinajn dhe taksat. Ajo me të cilën lu.ajnë është sa jo-përgjegjëse edhe hipokrizi, kur shikohet marrëveshja e Brukselit, pasi çdo gjë nga ana jonë u realizua me afat, ndërsa pala e Prishtinës nuk përmbushi asgjë. Dhe tash ndodhë ajo që nuk është dëgjuar ndo.njëherë, ne kemi përmbushur gjithçka ata nuk kanë bërë asgjë dhe kërkojnë ri.shikim të marrëveshjes”, sqaron Çoviç. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Rishikimi i marrëveshjes është qasje jo korrekte, por nëse kjo ndodhë kthehemi në fillim në KS të OKB-së është kategorik Çoviq, duke përkujtuar se Beogradi ka bërë lëvizje të mëdha në realizimin e marrëveshjes së Brukselit përkundër kundërshtimit të opinionit në Serbi dhe Kosovë. Shqiptarët nga një mashtrim me ri.shikim do të shkojnë në mashtrimin e ri. Si duhet evitojë këtë Serbia, këshilla e tij është se duhet të sillet si pala rivale, shumë pre.mtime e pak përmbushje.

Konstatimi i Maas se me marrëveshjen e normalizimit do ketë dobi ekonomike, Çoviç për.kujton se bashkëpunimi ekonomik nuk nënkupton neo-kolonializëm. Korrespodenti i medieve serbe nga Gjermania Miroslav Stojanoviç konsideron se ideja e rishikimit të marrë.veshjes nuk u i inspirua nga Gjermania edhe pse Berlini mbështet qëndrimin më radikal nga vendet e BE – se marrë.veshja përfundimtare duhet të ketë si rezultat ‘njohjen e ndërsjellë’”. “Ai nuk reagoi në Prishtinë, por reagoi në Beograd dhe tha se çdo gjë e nënshkruar duhet të për.mbushet dhe ishte rezolutës siç janë gjermanët kur flitet për Kosovën, duke theksuar se Gjermania me çdo çmim in.siston në njohjen e pavarësisë së Kosovës”, tha Stojanoviç. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Edhe pse ajo mbështet marrëveshjen e Brukselit, Gjermania sipas tij nuk mund të ndihmojë në për.mbushjen e saj se ajo varet nga Uashingtoni. “Gjermanët mund të bëjnë diçka, por duhet llogaritur në udhëheqjen e Pri.shtinës si edhe tjerat janë më të dëgjueshme për Uashingtonin se për atë që vjen nga Evropa pa marrë parasysh mbështetjen e madhe gje.rmane. Ata llogarisin se marrin shumë më tepër nga Biden se evropianët për të cilët mendojnë se nuk kanë forcën e pre.sionit që kanë amerikanët”.

Advertisement Prishtina llogarit se BE nuk kanë zë unik dhe nuk besojnë në efikasitetin e Brukselit, Kurti edhe pse u mbë.shtet nga Berlini nëse i jepet shenjë nga amerikanët, Gjermania nuk mund të bëjë ashk që të apli.kohet marrëveshja e Brukselit shprehet Stojanoviç. Presidentja e Kosovës para ministrit gjerman Maas tha se është e nevojshme “ri.shikimi” i dialogut mes Prishtinës edhe Beogradit, ndërsa Maas për këtë u përgjigj vetëm në Beograd. Në pyetjen nëse marrëveshja e Brukselit do të përmbushet, Maas tha se tash është mo.menti i duhur për vazhdimin e dialogut mes Prishtinës edhe Beogradit. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive