Dalin pamjet e përplasjes mes makinave ushtarake ruse dhe amerikane

Një video e rrallë është publikuar në mediat sociale, ku shihen makinat ushtar ake të patrullimit rus dhe amerikan në shkretëtirën e Sirisë. Një automjet rus duke ecur përplas (me dashje) atë amerikane dhe kaq u desh që gjendja të agravohej mes dy superfuqive të botës dhe të nisin aku zat ndaj njëra-tjetrës. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Rusia ka fajë suar SHBA për pengim të patrullës ruse, ndërsa Këshilli Kombëtar i Sigurisë i Shtëpisë së Bardhë tha që një automjet rus goditi një automjet usht arak amerikan, duke shkaktuar lë ndime të lehta për ekuipazhin e automjetit. Zëdhënësi i NSC, John Ullyot, dë noi ushtrinë ruse për përplasjen, duke i quajtur veprimet e rusëve si të pasigurta dhe jo profesionale.

SHBA ka rreth 500 trupa në zonë dhe ndihmon aleancën e Forcave Demokratike Siriane (SDF) të udhëhequr nga kurdët, ndërsa Rusia, që prej fillimit të kon fliktit në Siri, ka mbëshrtetur me armatime dhe foca ushtarake Presidentin sirian Bashar al-Asad që luftojnë me grupe të ndryshme re bele, përfshirë IS IS. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive