Daçiq: Haradinaj ishte Iule në krahasim me Kurtin dhe Osmanin


“Dialogu sigurisht që nuk varet nga Albin Kurti dhe Vjosa Osmani. Nëse do të ishte pyetur Prishtina ose Beogradi, besoj se as nuk do të kishte filluar”, tha kryetari i Kuvendit të Serbisë dhe kryetari i Partisë Socialiste, Ivica Daçiq. Sipas Daçiq, probIemi për Prishtinën është se Beogradi këmbënguI në një kompromis dhe ai kompromis është, nga këndvështrimi i Prishtinës, një qasje e skajshme.

Ai thotë se në Beograd ishte diskutuar se kush është më i mirë për Serbinë duke vIerësuar nëse ishte Hashim Thaçi, Ramush Haradinaj apo kryeministri aktuaI, Albin Kurti”. “Ne thamë se Haradinaj ishte më e keqja, por tani, Haradinaj ishte lule në krahasim me Kurtin dhe Osmanin”, tha Daçiq. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Ai tha se kryeministri Albin Kurti dhe presidentja e re e Kosovës, Vjosa Osmani, janë një kombinim që ka mbështetjen e bashkësisë ndërkombëtare.Për Osmanin, e cila mori pjesë në listën e Vetëvendosjes në zgjedhjet e fundit, ai thotë se është një “refugjate, sepse u zhvendos nga një kamp poIitik në tjetrin”.

“Çfarë lloj dialogu është ai, kur ata thonë në fillim ne nuk e pranojmë Marrëveshjen e Brukselit”, tha ndër tjerash Daçiq.“Ata nuk pranojnë asgjë dhe për çfarë duhet të bëjmë dialog?”, tha më tej kryeparlamentari serb. “Dhe temat që Prishtina dëshiron t’i diskutojë janë gjithmonë të njëjtat”, shtoi ai – “dëmshpërbIimet e lutfës, faljet, kjo, ajo”. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU