Çedomir Jovanoviç: Kosova nuk është e Jona, Kemi nevojë për Paqe e Jo për Territore, nuk kemi kohë, të vazhdojmë me Negociata


Lideri i Partisë Liberal Demokratike të Serbisë (LDP), Çedomir Jovanoviq e ka porositur presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, që për zgjidhjen e çështjes së Kosovës të jetë i tillë çfarë nuk ishin të gjithë të tjerët para tij, përkundër të gjitha kufizimeve dhe të gjitha g abimeve, “sepse ne kemi nevojë për p aqe, e jo për ter rit0re”.

“Ne nuk kemi më kohë. Duhet të vazhdoni neg0ciatat”, tha Jovanoviq, në mbledhjen e Kuvendit të Serbisë, në të cilën Presidenti i Serbisë, raportoi për çështjen e Kosovës.Siç raportojnë mediat serbe, Jovanoviq p0tencoi se në përpjekjet e tij për të gjetur një zgjidhje për Kosovën, Vuçiqi është krejtësisht i vetëm.

“Do të doja që në Kishë të gjesh diçka që mund të sillte p aqe tek populli ynë i e gërsuar, por nuk ka të tillë. Do të doja ta gjeni edhe në Akademi të Shkencave, ku ka njerëz të g uximshëm, por as atje nuk do ta gjeni”, tha ai.Jovanoviq shtoi se do të kishte dëshirë që, po të kishte mundësi. vetë arrijë një zgjidhje për Kosovën në vend të Vuçiqit“Ju lutem më tregoni se çfarë të bëj unë që populli ynë dhe fëmijët tanë të gjejnë p aqe dhe Iumturi. Ne në Kosovë mund të f itojmë atë që kurrë nuk kemi pasur – p aqen me shqiptarët, por para kësaj ne duhet të gjejmë p aqe me veten tonë”, tha Jovanoviq.