Carla del Ponte: UÇK nuk mund të krahasohet me forcat e MiIIosheviqit


Sipas medias zvicerane në gjuhën shqipe “Le Canton27.ch”, në tekstin e aktvkuzës kundër Thaçit dhe kundër tre personave të tjerë në paraburgim në Hagë, thuhet se këta persona i përkasin “një ndërmarrje të përbashkët kim inale”. E njëjta akuzë gjendet në aktakuzën e ish-Presidentit serb Sllobodan Milloshevq, që duket se është bërë një “copy-past”! A mund të krahasohen kri met e forcave serbe të Millosheviqit me ato të UÇK-së?

Zonjës Del Ponte iu përgjigj: “Jo, kjo është diçka tjetër. Nuk mund të krahasohen kr imet e forcave të Millosheviqit me ato të UÇK-së. Ky është një gabim i madh nga ana e atyre që përgatitën këtë aktvkuzë. Siç e dini, forcat serbe të udhëhequra nga Millosheviqi kryen kr ime të rënda kundër njerëzimit, masak ra, gjen oc ide dhe s pastrime etnike në Kosovë dhe ish-Jugosllavi. Ne nuk duhet të harrojmë për dh unimin e 20,000 vajazave dhe grave të Kosovës gjatë konfIiktit.” Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive