Blinda, anije, helikopterë… / Mijëra ushtarë amerikanë “pushtojnë” Shqipërinë dhe Greqinë

Gjatë muajve maj dhe qershor NATO është përgatitur të zhvillojë një mori stërvitjesh të mëdha në rajonin e Europës Jug-lindore duke bërë që edhe në vendint tonë të zbarkojnë mijëra ushtarë amerikanë. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Stërvitjet, në të cilën janë parashikuar të angazhohen 17 mijë trupa amerikane dhe 14 mijë të tjera nga 26 vende anëtare të NATO-s, drejtohet nga Komanda e Ushtrisë Amerikane në Evropë.

Më herët Ministria e Mbrojtjes kishte njoftuar për zhvillimin e stërvitjes së madhe, ku pritet që në Shqipëri të zbarkojnë 3100 ushtarë amerikanë me të gjitha pajisjet e tyre ushtarake. Po ashtu pritet që të zbarkojnë 10 anije si edhe blinda, helikopterë, sisteme raketore, etj. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive