Biden paralajmëron Erdoganin, nëse bëhet President

Rivali i Donald Trump në zgjedhjet presidenciale amerikane, Joe Biden, ka paralajmëruar ndryshime në politikën e Jashtme të SHBA nëse ai merr detyrën. Përmes një deklarate, Biden ndër të tjera ka kërkuar nga administra e Trump që të vshtrojë presivn ndaj Turqisë për të shmangur veprimet e mëtejshme provokvtive ndaj Greqisë dhe të krijojë hapësirë për diplomacinë.JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Biden ka shkuar më tej duke kërkuar nga presidenti turk, Erdogan, që të prapësojë vendimin e tij për të kthyer Shën Sofinë në xhami. Janë dy qëndrime që shkojnë thuajse në kundërt me atë që kemi parë nga SHBA deri më tani e që mund të përmblidhet në përgjithësi në termin: Mosangazhim, Po ashtu Biden ka shkelur syrin për komunitetin atlantik teksa ka mbështetur veprimet e NATO-s në negociimin e krizës greko-turke, duke lënë në heshtje, në mos kontestuar kështu veprimet e Francës.