Bërnabiq: Harrojeni që Prishtina të fitojë gjithçka e Beogradi asgjë


Njohja e Kosovës brenda k ufijve të saj aktual është një linjë e kuqe që Serbia nuk do të kalojë, tha kryeministrja Ana Bërnabiq për Tanjug, duke shtuar se ajo nuk sheh aktualisht ndonjë zgjidhje për problemin e Kosovës.

“Serbia nuk do të l ejojë që Prishtina të fitojë gjithçka ndërsa Beogradi të h umbasë gjithçka. Në këtë pikë, ne duhet të shohim se sa mund të fitojmë duke h umbur sa më pak dhe të jemi racionaI dhe realist për të. Por që Serbia të h umbasë gjithçka dhe Prishtina të fitojë gjithçka, kjo nuk është e pranueshme, as nuk është një zgjidhje e drejtë”, tha Bërnabiq. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Por Kosova nuk është këtu për t’u blerë ose shitur, shtoi ajo, duke komentuar fjalët se Serbisë duhet t’i ofrohet më shumë sesa a nëtarësimi në Bashkimin Evropian për njohje. “Ne duhet të kthehemi në fushën e ligjit ndërkombëtar dhe drejtësisë”, tha Brnabiq, duke theksuar se integrimi evropian duhet të v aret nga standardet, jo nga një vendim politik që ka të bëjë me Kosovën.

Sidoqoftë, ajo theksoi se në këtë moment ne jemi larg nga çdo zgjidhje, dhe se ajo nuk sheh asnjë arsye për o ptimizëm kur bëhet fjalë për vazhdimin e dialogut Kosovë-Serbi. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive