Analisti shqiptar, Baton Haxhiu: “Politika e Erdoganit, është një çmenduri historike”


I ftuar në emisionin “Opinion”, Analisti Baton Haxhiu e krahasoi presidentin turk, Erdogan, me sulltanët e historisë turke, ndërsa u shpreh se modeli i tij është një çmenduri historike. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Ai ka ndërtuar një rrugë otomane, që ta bëjë veten sulltan, kalif, quaje si të duash, që t’i përngjajë atyre të perandorisë osmane. Njeriu që hap ngjarje me Greqinë, me Sirinë, me Rusinë, po them i ka 6 ngjarje përballë… Po them nuk mund të quhet ndryshe, përveçse një çmenduri historike, sepse njeriu e ka një racionalitet politik kur është në krye të një vendi.” ka thënë ai.