Amerika e ashpër ndaj Erdoganit: “Turqia po shkelën të drejtat e njeriut!”

Departamenti Amerikan i Shtetit ka publikuar së fundmi Raportin për të Drejtat e Njeriut 2020. Ky raport për Turqinë tregojnë për një bjerrje edhe më të ndjeshme të të drejtave të njeriut krahasuar me vitet e kaluara.

Në veçanti, ato duken të zbehura gjer në humbje, kur bëhet fjalë për “ndjekësit” e lëvizjes së klerikut mysliman, Fethullah Gylen, i cili jeton në ekzil të imponuar në Shtetet e Bashkuara dhe nuk bëhet më fjalë thjesht për të liri dhe drejta themelore të njeriut, por për kufizime të qëllimshme që shkojnë edhe përtej kanosjes së të drejtës së jetës.

Në këtë raport ndër të tjera, thuhet: “Nën ombrellën e një legjislacioni tejet të gjerë antiterr0r, miratuar në 2018, qeveria vazhdoi t’i kufizonte liritë themelore edhe më tej, duke kompromentuar sundimin e ligjit. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive