AIbin Kurti ”Mes dy Zjarresh”, Cfarë mendoni se duhet të bëjë, Netanyahu e fton të hapë Ambasadën në Jerusalem kurse Erdogan thotë ta shmangë


Presidenti i Turqisë, Reccep Tayyip Er.dogan, i ka kë.rkuar kandidatit për kry,eministër, Albin Kurtit, ta shmangë vendimin për hapjen e ambasadës së Kosovën në Jerusalem, pasi që sipas tij një hap i ti,llë mund t’i shkaktojë dëm të madh Kosovës . Erdogan këto i ka bërë të ditura përmes një letre që i ka dërguar Kurtit..Për më tepër, jam i kënaqur,

kur mësova për qëndrimin e partisë suaj që, nëse vjen në pu.shtet, do ta rishikojë angazhimin e Kosovës për hapjen e Ambasadës në Jerusalem. Besoj se do të ish.te e dobishme që të shmangej një hap të tillë, i cili mund t’i shkaktonte dëme të mëdha Kosovës”, ka shkruar Er.dogani në letrën e tij.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Më herët, kryeministri izraelit Benyamin Netanyahu në letrën e tij ki.shte uruar Albin Kurtin për fitoren në zgjedhje, derisa ka theksuar se e mirëpret në Izrael për ta ina.uguruar Ambasadën e Republikës së Kosovës në Jerusalem.Zyrtarë të Lëvizjes Vetëvendosje kanë thënë se do ta shqyrtojnë vendimin e Kosovës për vendosjen e Ambasadës në Jerusalem nëse një gjë e tillë kërkohet dhe bëhet kus.ht nga Bashkimi Evropian në rrugën drejt integrimit. Kështu ka deklaruar numri dy i partisë së Kurtit, Glauk Konjufca..Edhe një prej zyrtarëve të kësaj partie, Haki Abazi, kishte deklaruar se që,ndrimi i Bashkimit Evropian ka shumë rëndësi për Kosovën rreth asaj se ku duhet vendosur ambasada dhe sipas tij, Ku,rti duhet të ulet me Brukselin dhe Izraelin për ta zgjidhur atë që Abazi e konsideron ‘nyje’..Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Bashkimi Evropian ndërkohë e ka cilësuar si një vendim për keqardhje atë të ha,pjes së ambasadës në Jerusalem nga ana e Kosovës, duke qenë se Brukseli vazhdon ta njoh Tel Avivin si kryeqytet.“Në përgjithësi, është gjithnjë e mirëseardhur kur parterët tanë të jashtëm normalizojnë ra,portet mes tyre. Sidoqoftë, kur është fjala e hapjes së ambasadës në Jerusalem, ky është një vendim për keq,ardhje i Kosovës sepse e largon Kosovën nga qëndrimet e BE-së për statusin e Jerusalemit” kishte deklaruar Peter Stano..Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive