A prishet Agjërimi nëse merr vakslnën Antl-Covld? Ja cfarë thonë mjekët Myslimanë


Teksa na ndajnë edhe pak ditë nga muaji i Ramazanit, besimtarët myslimanë janë në dyshime nëse v aksinimi ndaj K0vid-19 ndikon tek agjërimi. Qari Asim, një imam ka folur për median britanike BBC duke thënë se v aksina nuk ndikon aspak sepse v aksina shkon në muskuj më shumë se në qarkullimin e gjakut dhe nuk është ushqyese.

Besimtarët myslimanë do të duhet të agjërojnë nga data 12 prill deri më 12 maj dhe gjatë këtyre ditëve, agjëruesit nuk hanë dhe as pinë asgjë nga lindja e diellit deri në perëndim. “Shumica e dijetarëve islamikë janë të mendimit se marrja e v aksinës gjatë Ramazanit nuk do ta zhvlerësojë agjërimin,” tha Asim, i cili kryeson Bordin Këshillues Kombëtar të Xhamive dhe Imamëve. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Ai tha se mesazhi i tij për komunitetin mysliman ishte: “Nëse keni të drejtë për të bërë v aksinën dhe keni marrë ftesën tuaj, duhet të pyesni veten: a e merrni v aksinën që është provuar të jetë efektive apo rrezikoni të infekt0heni me K0vid, s ëmundje e cila mund t’ju s ëmurë dhe të ndikojë që të h umbni gjithë ditët e agjërimit e të përfundoni në spital?”

Farzana Hussain, një myslimane dhe mjeke e përgjithshme në The Project Surgery në Londrën Lindore, u ka kërkuar njerëzve që edhe gjatë muajit Ramazan të marrin v aksinën K0vid-19, duke theksuar se injeksi0ni nuk e prish agjërimin e tyre.

“Ne e dimë që shumë myslimanë janë të shqetësuar për v aksinimin e tyre gjatë muajit të Ramazanit. Shumë njerëz besojnë se bërja e një injeksi0ni në të vërtetë prish agjërimin. Por kjo nuk ka të bëjë sepse nuk konsiderohet ushqim”, tha Hussain. Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive