A e shkatërrojnë gjumin këto ushqime?

Gjumi ndikon në çdo aspekt të shëndetit tuaj, nga imuniteti te tretja dhe madje edhe te zgjidhja e stresit. Pa një
hije dyshimi, më pak gjumë do të thotë më shumë probleme shëndetësore. Çështja është, shumica e njerëzve kanë përshtypjen se ekzistojnë vetëm disa gjëra që ndikojnë në gjumë, domethënë nëse shtrati është i qetë ose jo, nëse është errët, nëse keni pasur një ditë të zënë dhe nëse jeni stresuar ose të relaksuar.

Sigurisht, të gjithë këta faktorë mund të ndikojnë pozitivisht ose negativisht në cilësinë e mbylljes së syve tuaj gjatë natës. Këtu janë pesë ushqime të zakonshme shtëpiake që po ju shkatërrojnë gjumin. Kafe: 25 për qind të kafeinës që mbetet në rrjedhën tuaj të gjakut deri në dhjetë orë më vonë dhe një sasi e mirë akoma qarkullon në trupin tuaj deri në 20 orë pas kupës tuaj të mëngjesit. Kafeina është një stimulues i njohur, që do të thotë se mund të pengojë drejtpërdrejt aftësinë e një personi për të rënë në gjumë dhe për të qëndruar në gjumë.

Çaj i zi dhe çaj i gjelbër: Shumë njerëz që po përpiqen të ulin kafeinën shpesh kthehen në çaj si alternativa e tyre e pijeve të nxehta në mëngjes. Por si çaji i zi ashtu edhe çaji i gjelbër ende përmbajnë një sasi të konsiderueshme kafeine. Mund të mos jetë diku afër aq sa sasia e gjetur në një filxhan kafe në avull, por për ata që janë të ndjeshëm ndaj kafeinës, ajo përsëri mund të luajë një rol të madh në prishjen e gjumit gjatë natës.

Çokollatë e zezë: Rritja e solideve të kakaos nënkupton gjithashtu rritjen e niveleve të kafeinës, transmeton balanced living life. Çokollata e zezë gjithashtu përmban teobrominë, një përbërje që ka një efekt stimulues të ngjashëm me kafeinën. Alko oli: Si një stimulues tjetër i zakonshëm shtëpiak, alko oli ka një efekt shumë të ndryshëm, por akoma shumë negativ në cilësinë e gjumit. Yndyrna me cilësi të ulët: Yndyrnat e ngopura janë të dëmshme për shëndetin tonë. Por e njëjta gjë nuk qëndron për yndyrnat jo të shëndetshme, llojet që do të gjeni tek fshihen në produktet e pjekura të paketuara paraprakisht dhe në vajrat e perimeve të hidrogjenizuara.